Roergebakken rode kool (wok)

Roergebakken rode kool (wok)

Roergebakken rode kool (wok)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kleine rode kool
1 rode ui
1 stevige zoetzure appel
3 el olie
3 el bruine basterdsuiker
3 el balsamico-azijn
zout en peper

Bereiden

Snijd 1 kleine rode kool in kwarten en snijd de dikke stronk uit de stukken. Snijd de rest in smalle reepjes. Snijd 1 rode ui in smalle halve ringen en 1 stevige zoetzure appel in smalle reepjes. Verhit in de wok 3 el olie tot deze licht gaat walmen. Voeg dan de ui toe en roerbak deze ½ min. Bestrooi met 3 el bruine basterdsuiker en laat deze al omscheppend karameliseren. Voeg de appel en 3 el balsamico-azijn toe en laat de kool al omscheppend in 15 minuten beetgaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Bron/inzender:

Reacties

Betsie (20-08-2011 10:38):
een heerlijke variatie op rodekool, wij hebben gesmuld. I.p.v een zoetzure appel heb ik een zoeten en een zure appel gebruikt. De peper en het zout heb ik achterwege gelaten, rijst in tuinkruidenbouillonblokje erbij gekookt ,heerlijk!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus